Електронни фактури - Ползи и Предимства

Ползите и предимства при замяната на страндартните хартиенти фактури с електронни такива са много.

Нека започнем с това, че самото изпращане на фактурата става много бързо, дори не бързо а мигновено. В момента в който си щракнал изпращане, електронната фактура е вече получена. От което следва пък, че спестяват и време, ако трябва да я изпращаш по куриер вече няма нужда да се съобразяваш с работното време на куриерските фирми. От което пък идва и друга полза, а именно че се спестяват и средства, първо за куриерски услуги, второ ако замениш тотално хартиените с електронни фактури и от кочани. Колко точно пари се спестяват можеш сам да си изчислиш като сметнеш какви разходи правиш за издаването на една фактура на хартиен носител и ги сравниш с разходите за фактури на електронен носител.

Друго според мен важно предимство е, че не се затрупваш с хартиени листчета, а се съхраняват на някои сървър, което пък от своя страна значи, че единственото нещо с което трябва да разполагаш за да имаш достъп до всичките си фактури е компютър с интернет.

П.С. Ако се чудиш какво е проформа фактура можеш да надникнеш в тази статия - Проформа фактура. А ако се сещаш за други предимства на електронното фактуриране можеш да ги споделиш в коментарите

 

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Copyright 2009 | Блог за фактури и онлайн фактуриране и общо взето всичко за платежните онлайн документите.